Actueel

Gastzangers gevraagd voor The Crucifixion in de Witte Kerk

Met de kerstdagen in het vizier is de het bestuur van de Ter Coulstercantorij zich achter de schermen al aan het voorbereiden op de passietijd. In de stille week, op woensdag 28 maart zal de Ter Coulstercantorij een uitvoering verzorgen van The Crucifixion van John Stainer. The Crucifixion is een compositie over het lijden en sterven van Jezus Christus. Natuurlijk denken we dan meteen aan die andere in Nederland zo geliefde compositie over dit zelfde thema, de Mattheus Passion van Johann Sebastian Bach. Het betreft inderdaad dezelfde thematiek die behandeld wordt, echter de uitvoering is anders. De Mattheus is lang, the Crucifixion kort, ongeveer een uur. De Mattheus is een barokke compositie met al z'n stemmenweefsels en contrapunt. De Crucifixion is meer homofoon en stamt uit de romantiek (1877). Het is zeer toegankelijke muziek. Net als in de Mattheus zijn er verschillende koordelen, aria's en recitatieven en natuurlijk niet te vergeten de prachtige koralen. Er zijn twee solisten, een tenor en een bas.

De cantorij biedt de mogelijkheid als gastzanger aan te schuiven. U repeteert dan mee vanaf 10 januari op de woensdagavonden van 19:45 – 21:30 in de Ter Coulsterkerk. In de pauze is er koffie en thee. Schroomt u niet, iedereen kan zingen en de muziek is prachtig. Opgave bij Simone Ouwendijk ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).


 

Hieronder enige foto's horend bij de wisseling van predikanten als gevolg van het emeritaat van ds. van der Wind:

Attributen voor de pelgrimsreis

Het gezin van der Wind.

De overdracht op 15 oktober met op de achtergrond het aangepaste predikantenbord.

Klik hier voor het filmpje waarin Wilma Ploegaert het lied "Suzanne" zingt van Leonard Cohen,

en hier voor de link naar de Ierse zegen, met wederom Wilma, beide begeleid door Peter Rijs.

 


 

Hieronder een impressie van de afgelopen oecumenische Pinksterdienst

 


Via deze link kunt u het mooie geluid van onze kerkklok horen en het resultaat van het noeste werk van onze koster ook zien.

 


 

Op het grasveld achter "Ons Huis" is door de buurt een prieel geplaatst. Deze mag ook voor huwelijksvoltrekkingen gebruikt worden, zoals u hieronder ziet.

 


 

 

 

 

Van oud:

Naar nieuw:

Vanaf 5 januari 2014 gebruiken wij het (nieuwe) liedboek in de diensten!